Makale: “Mekansal Pratiklere Feminist – Ve Umutlu – Bir Bakış: Türkiye’den Bir Tartışma”

15 Mart 2024

Yağmur Yıldırım’ın “Mekansal Pratiklere Feminist – Ve Umutlu – Bir Bakış: Türkiye’den Bir Tartışma” başlıklı makalesi, Kıbrıs Mimarlar Odası’nın Mimarca dergisinin “Umut Mekanları” temalı 96. sayısında  yayınlandı.

“Bu yazı, umut mekanları konusunu feminist bir perspektifle değerlendirmeyi amaçlıyor ve Türkiye’deki mekansal pratiklerde feminist hassasiyetlerin izlerini sürmeyi deniyor. Dünyada 2010’lu yıllarda yaşanan ve kimi görüşlerin feminizmin “dördüncü dalga”sı olarak isimlendirdiği gelişmeleri takip ederek bu tartışmaların mimarlık çevrelerindeki yansımalarını inceliyor. Sonrasında odağını Türkiye’ye çevirerek buradaki mekansal pratiklerde gözlemlenebilecek feminist araçları ve hassasiyetleri tartışıyor. Mekanı kavramanın, sorgulamanın ve dönüştürmenin feminist arayışlarının yarattığı potansiyellere ve bugünün krizlerindeki aciliyetine işaret ediyor”.

İlgililer, Mimarca dergisinin 96. Sayısına şu bağlantı üzerinden erişebilir: https://doc.mimarlarodasi.org/assets/docs/mimarca/mimarca-96-2024-web.pdf

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.