Öğrencilerimizin Projesine İBB’den Bütçe Desteği

13 Şubat 2024

Çekirdek Programımızın 2022-2023 Bahar Dönemi KHAS110 Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında İstanbul Kent Konseyi ile yapılan işbirliğinde bir öğrenci grubumuzun geliştirdiği “Çocuk Tiyatrosu: Afet Bilinci” projesi, 2024 yılı İBB Katılımcı Bütçe’ye seçilen projeler arasına girdi.

Projeyi geliştiren Çekirdek Program öğrencilerimiz, Hürmüz Sude Aydın (Endüstri Mühendisliği), Aydan Doğan (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı), Elifsu Akın (Yönetim Bilişim Sistemleri), Şevval Esra Çimen (İşletme) ve Bengisu Çağan (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) oldu.

Projenin Amacı ve Özeti

• İstanbul’da yaşayan 8-10 yaş arası çocukların deprem hakkında doğru bilgi sahibi olmaları ve deprem anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması amacıyla tiyatro oyunu hazırlanması.
  • Yaratıcı drama ile çocukların deprem hakkında daha fazla bilgi edinmeleri.
  • Deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağlayacak bu proje ile çocukların İstanbul’un deprem riskine karşı hazırlıklı olmaları.
  • Projenin hedef kitlesine uygun yer olarak özellikle deprem riski yüksek bölgelerdeki mahalle evleri ve İBB’ye ait kreşlerin kullanılması.

Proje hakkında detaylı bilgi için:

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.