İstanbul Kent Konseyi ile Ortak Makale

19 Kasım 2022

Bölümümüz ile İstanbul Kent Konseyi arasında 2021-2022 bahar döneminde gerçekleştirdiğimiz protokol ve bu iş birliği kapsamında toplumsal sorumluluk projesi (KHAS110) dersinde yapılan çalışmalarla ilgili makalemiz İPA İstanbul dergisinin yedinci sayısında yayımlandı* “Gençlik katılımında sivil toplum, yerel yönetimler ve üniversiteler arasında iş birliği ve muhtemel yeni yaklaşımlar” başlıklı makale, Necati Mert Gümüş ve Yağmur Yıldırım tarafından yazıldı.

“Gençlerin politika yapım, karar alma süreçleri ve kentsel organizasyona aktif katılımını sağlayacak alternatif mekanizmalar nasıl geliştirilebilir ve çoğaltılabilir? Bu amaçla yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler arasında nasıl iş birlikleri oluşturulabilir, hangi yöntemler uygulanabilir?” sorularına, protokol örneği üzerinden yürütülen tartışma ve bu süreçteki deneyimler üzerinden cevap aranıyor.

* https://ipa.istanbul/istanbul_dergisi/ipa-istanbul-dergisi-2022-007/#toggle-id-3