Çekirdek Program Eğitim Modeli Üzerine İlk Akademik Çalışma

13 Ekim 2023

29 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında, Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, The 14th International Free Linguistics Conference kapsamında, Öğretim Görevlisi Turgay Bayındır, Çekirdek Program bünyesinde verilen derslerde İngilizce beceri hocaları olarak izlenilen yöntemlerin, İngilizce sözcük öğreniminin ne derece başarılı olduğunu ölçmek için bir yaptığı araştırmasını sundu.

Bayındır, Çekirdek program kapsamındaki zorunlu derslerdeki öğrenci ödevlerini karşılaştırmalı bir şekilde analiz ederek, öğrencilerin  kelime kullanma becerilerinin giderek çeşitlendiği eğilimini ortaya çıkardı.

Bu araştırma ile birlikte, Çekirdek Program eğitim modeli üzerine yapılan ilk akademik çalışma da üretilmiş oldu.