bio=photo2

Dr. Öğr. Üyesi Didem TÜRKOĞLU

• ÇEKİRDEK PROGRAM

Dr. Didem Türkoğlu’nun çalışma alanları siyaset sosyolojisi, toplumsal hareketler, medya ve toplumsal eşitsizlikler üzerine yoğunlaşmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Tarih alanlarında çift lisans derecelerini aldıktan sonra yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Atatürk Enstitüsü’nden modern Türkiye tarihi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Sonrasında ABD’nin önde gelen sosyoloji bölümlerinden birine ev sahipliği yapan North Carolina Üniversitesi (UNC)-Chapel Hill’de doktora derecesini “The Political Price of a Public Education: Neoliberalism and the Struggle over Tuition” başlıklı teziyle aldı. UNC’ de sosyolojiye giriş, siyaset sosyolojisi ve sosyal teori gibi pek çok lisans dersi verdi. Fulbright doktora ve Avrupa Birliği doktora öğrencisi araştırma bursları gibi çeşitli burslara layık görülen doktora çalışmasının ardından 2019-2021 yılları arasında New York Üniversitesi’nin Abu Dhabi kampüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak görev aldı. Akademik çalışmaları Mobilization, Current Sociology, Social Media +Society, Sociology Compass ve Journal of Democracy gibi akademik dergilerde yayınlanmıştır. Şu anda 34 OECD ülkesinde harç protestolarının yüksek öğretim politikalarına etkisini konu alan kitap projesi üzerine çalışmaktadır.