KHAS 114 Caz Tarihi

Caz müziğinin biçimsel ve evrimsel gelişimi üzerinden caz tarihi üzerine kapsamlı bir bilginin verildiği ders, öğrencilerin cazı anlamalarını ve takdir etmelerini sağlamayı amaçlar. Öğrencilerin temel müzikal öğeleri caz müziği kapsamında tanımlayabilmeleri, caz literatüründeki stillerin ana karakteristik özelliklerini kavrayabilmeleri, caz ve diğer müzik türleri arasındaki benzerlik ve farklılıkları görebilmeleri ve sosyal ve tarihsel bağlamda caz müziğindeki gelişimleri izleyebilmeleri dersin diğer temel hedefleridir. “Erken Caz ve New Orleans”, “1920’lerde New York / Louis Armstrong”, “The Swing Bands / Count Basie and Duke Ellington”, “Bebop / 1950’ler: Cool Jazz and Hard Bop”, “Modality of Miles Davis'in Modalitesi ve John Coltrane”, “The Avant-Garde, Fusion”, “Latin Caz” ve “Caz ve Rock” dersin kapsadığı konu başlıklarından bazılarıdır.

Ders Koordinatörleri

Öğr. Görevlisi Güç Başar GÜLLE

Çekirdek Program Direktörlüğü

Ders Veren Diğer Öğretim Üyeleri

İngilizce Eğitmenleri

Excellent

Very Good

Average

Poor

Terrible

4.6

30 reviews

Steven Meyer

26 July, 2019

Lorem ipsum is simply free text used by copytyping refreshing. Neque porro est qui dolorem ipsum quia quaed inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Lina Kelley

26 July, 2019