KHAS 104 Sanat, Edebiyat ve Çatışma

Bu ders, öğrencilere sanat ve edebiyat eserlerini eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirebilmek için gerekli temel prensipleri tanıtmayı amaçlar. Sanat ve edebiyat eserlerinin toplumsal ve politik bağlamlarıyla ve her birinin dahil olduğu fikir çatışmalarıyla birlikte tartışıldığı derste öğrencilerin sanat ve edebiyat eserlerini görmek, okumak ve çözümlemek için gerekli araçları öğrenirken eleştirel düşünme yetilerinin de gelişmesi hedeflenir. Dersin bir diğer önemli hedefi de öğrencileri İstanbul’da gündelik olarak karşılaştıkları sanatsal ifade ve üretim biçimlerine karşı algılarını açık tutmaya teşvik etmektir.

Ders Koordinatörleri

Öğr. Görevlisi Turgay BAYINDIR

Yabancı Diller Yüksek Okulu

Ders Veren Diğer Öğretim Üyeleri

İngilizce Eğitmenleri

Excellent

Very Good

Average

Poor

Terrible

4.6

30 reviews

Steven Meyer

26 July, 2019

Lorem ipsum is simply free text used by copytyping refreshing. Neque porro est qui dolorem ipsum quia quaed inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Lina Kelley

26 July, 2019