KHAS 101 Kökenler ve Sonuçları

Bu ders, farklı bilimsel alanlarda dünyayı ve gündelik yaşamı değiştiren buluşları, icatları ve dönüşümleri tartışarak öğrencilere temel bilimler konusunda geniş bir çerçeve sunmayı amaçlar. Dersin diğer temel hedefleri öğrencileri farklı disiplinlerdeki temel kavramlarla tanıştırmak, disiplinler arasındaki bağlantılar hakkında öğrencilerde merak uyandırmak ve öğrencilerin bilimsel gelişmelerin sonuçlarını ve bugünün dünyasının şekillenmesinde bilim ve teknolojinin rolünü anlamalarına yardımcı olmaktır. “Evren Nasıl Oluştu?”, “Gezegende Yaşam Nasıl Başladı?”, “Yerküre Bugünkü Şeklini Nasıl Aldı?”, “Bu Gezegende Varlığımızı Nasıl Sürdürüyoruz?”, “Gördüğümüz ve Göremediğimiz Dünyayı Nasıl Anlıyoruz?”, “Yapay Zekâ ile Makineler Çağı Yaklaşıyor mu?” vb. başlıklar derste tartışılan temel konulardır. Ders ayrıca öğrencilerin akademik okuma, yazma, sunum yapma ve bir problemi bağlamı içerisinde tanımlayabilme becerilerini geliştirmeyi hedefler.

Ders Koordinatörleri

30 reviews

Steven Meyer

26 July, 2019

Lorem ipsum is simply free text used by copytyping refreshing. Neque porro est qui dolorem ipsum quia quaed inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Lina Kelley

26 July, 2019