Prof. Dr. Şölen BALMAN

Çekirdek Program Direktörlüğü

Prof. Dr. Şölen BALMAN

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesinde Fizik Bölümünde ve doktora derecesini University of Wisconsin-Madison’da Fizik Bölümünde tamamladı. ODTÜ’de Fizik Bölümü'nde çalışmaya başladı ve 2005’te ODTÜ'de doçent kadrosuna ve 2012'de Profesörlüğe terfi edildi. 2005-2007 yılları arasında Avrupa Uzay Ajansı'nda uluslararası bir bursla çalıştı. ODTÜ'deki çalışmalarını tamamlayarak 2018 Eylül'de ayrıldı. Temmuz 2020'den beri İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde tam-zamanlı profesör olarak çalışmakta. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde bağdaşık öğretim üyesi ünvanı ile yarı-zamanlı ders vermekte. Araştırma alanların arasında kompakt nesnelerin astrofiziği ve gözlem teknolojileri, Beyaz Cüce İkili sistemleri ve Nova patlamaları, X-ışın çiftleri - LMXBs, HMXBs, ULXs ve Süpernova Kalıntıları vardır. X-ışını (ençok), Gama-ışını ve optik dalga boylarında deneyimli bir veri analizci ve yorumcusudur.