Prof. Dr. Kemal YELEKÇİ

Biyoinformatik ve Genetik

Prof. Dr. Kemal YELEKÇİ

ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983 yılında doktora çalışması yapmak için Fulbright bursu kazanarak ABD’ye gitti. 1986 yılında Sentetik Organik Kimya dalında Ohio Üniversitesi’nden Kimya Doktoru ünvanını aldıktan sonra 2 yıl süre ile Northwestern Üniversitesi’nde (Chicago) araştırmacı bilim insanı olarak Medisinal Kimya ve Enzimler konusunda çalışmalar yaptı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek sırasıyla Yrd. Doçent, Doçent (1989) ve Profesör (1996) ünvanlarını kazandı. On yılı aşkın bir süre Marmara Üniversitesi’nde değişik görevlerde hizmet ettikten sonra 2001 yılında Kadir Has Üniversitesi’nde Rektör yardımcısı olarak göreve başladı. Çalışmaları eğitim, proje ve araştırma faaliyetleri olmak üzere devam etmektedir. Halen KHÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde Biyoinformatik ve Genetik Bölüm Başkanlığını görevini yürütmektedir. Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.