Prof. Dr. Feza KERESTECİOĞLU

Bilgisayar Mühendisliği

Prof. Dr. Feza KERESTECİOĞLU

Feza Kerestecioğlu lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, sırasıyla 1983 ve 1985 yıllarında aldı. Doktora çalışmalarını ise University of Manchester Institute of Science and Technology’deki Control Systems Centre’da tamamladı. 1992–2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendislği Bölümünde öğretim üyesiydi. 2002 yılından itibaren Kadir Has Üniversitesi’nde, önceleri Elektronik Mühendisliği Bölümü, 2012 yılından bu yana da Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi olarak çeşitli görevler üstlendi. Araştırma ve ilgi alanları arasında, denetim sistemleri, arıza sezimi ve tanılaması, girdi ve deney tasarımı, ardışıl karar kuramı, robot sürüleri, kapalı mekan konum belirleme ve İngilizce’nin eğitim dili olarak kullanımı sayılabilir.