Prof. Dr. Erdal PANAYIRCI

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Prof. Dr. Erdal PANAYIRCI

Erdal Panayırcı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Elektrik Fakültesinden Elektronik Yüksek Mühendisliği diplomasını ve Amerika Birleşik Devletleri, Michigan State Universitesinde doktara eğitimin tamamlayarak  elekronik mühendisliğinde  Ph.D. ünvanını almıştır. Daha sonra İTÜ’de doçent ve 1980 yılında da  Boğaziçi Üniversitesinde profesörlüğe yükseltilmiştir.   2006-2018 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi,  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde  bölüm başkanı olarak görev yapmış ve halen   aynı kuruluşta emeritus professor olarak çalışmalarına  devam etmektedir. Bu arada,  Michigan Üniversitesinde iki yıl süreyle “Fulbright Fellow” ve “NATO Senior Scientist” olarak ders vermiş ve araştırmalar yapmıştır.  Ayrıca, 2008-2009 ve 2017-2018 akademik yıllarında Princeton Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği bölümünde konuk profesör olarak görev yapmıştır.  Prof. Panayırcı son yıllarda kablosuz mobil haberleşme, sulatı akustik haberleşme ve görünür ışıkla haberleşme konularında araştırmalar yapmakta, ulusal ve uluslararası projelerde yürütücü ve araştırcı poziyonlarda görev almaktadır. Araştırma sonuçlarını çok sayıda  saygın bilimsel dergilerde yayınlamış ve konferanslarda sunmuş ve ulusal ve uluslararası bilimsel ödüller almıştır. Bir de ortak yazarlı ‘’Principles of Integrated Maritime Surveillance Systems (Boston, MA: Kluwer Academic, 2000).’’ adlı bir kitabı bulunmaktadır.  Kendisi 2003 yılından beri “IEEE Life Fellow” ünvanına  sahiptir. Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.