Öğr. Görevlisi Turgay BAYINDIR

Yabancı Diller Yüksek Okulu

Öğr. Görevlisi Turgay BAYINDIR

Turgay Bayındır, Boğaziçi Üniversitesi, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nden lisans (2000) ve yüksek lisans (2003) derecelerini aldıktan sonra, Purdue Üniversitesi’nde Edebiyat Çalışmaları alanında doktora yapmak üzere 2003 yılında ABD’ye gitti. 2003-2008 yılları arasında Purdue Üniversitesi’nin dünyaca ünlü akademik yazı programında İngilizce kompozisyon dersleri verdi. Purdue’da ayrıca 2008-2011 yılları arasında Kadın Çalışmaları Programı’nda ders verdi. 2011 yılında “ABD” (all-but-dissertation) aşamasında İstanbul’a kesin dönüş yaptı ve Redhouse Sözlüklerinde İngilizce-Türkçe sözlük editörü olarak çalışmaya başladı. 5 yıl sözlük editörlüğü yaptıktan sonra eğitim kariyerine dönüş yapan Turgay Bayındır, 2017’den beri Kadir Has Üniversitesi’nde Akademik İngilizce Programı’nda çalışmaktadır. Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.