Öğr. Görevlisi Dr. N. Buket CENGİZ

YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

Öğr. Görevlisi Dr. N. Buket CENGİZ

Buket Cengiz doktorasını Hollanda’da bulunan Leiden Üniversitesi Türkiye Çalışmaları programında, Prof. Eric Jan Zürcher ve Dr. Petra de Bruijn yönetiminde yazdığı tezi ile 2017'de tamamladı. 2018 yılında, Almanya’nın Berlin kentinde yer alan Leibniz Zentrum Moderner Orient'te doktora sonrası araştırması yaptı. Dr. Cengiz lisans derecesini 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. 2004 yılına kadar serbest gazeteci, çevirmen ve yazar olarak çalıştıktan sonra Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'ndeki yüksek lisans öğrenciliğinin ikinci yılında bu bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. O tarihten beri üniversitenin akademik kadrosunda tam zamanlı olarak görev yapmaktadır. Dr. Cengiz, akademik yayınlarına ek olarak, uluslararası ve ulusal popüler dergilere yazılar yazdı. İngilizce ve Rusça çevirileri çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı. 2003'ten 2014'teki kapanışına dek Radikal gazetesinin Pazar eki Radikal İki’de yüzün üzerinde makalesi yayınladı. Dr. Cengiz’in Right to the City Novels in Turkish Literature from the 1960s to the Present adlı kitabı Palgrave tarafından 2021'de yayınlanacaktır. Modern Türk edebiyatı, edebi kent çalışmaları, kültürel materyalizm, bağlamsal anlatıbilim ve eleştirel kent teorisi Dr. Cengiz’in araştırma alanları arasında yer almaktadır. Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.