Öğr. Görevlisi Ali DUR

Öğr. Görevlisi Ali DUR

Mimar, tasarımcı ve araştırmacı Ali Dur, çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. 2008 yılında İTÜ Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine The Cooper Union'da mimarlık yüksek lisansı ile devam etmiştir. Ali, 2008 yılı Archiprix Türkiye birincilik ödülü sahibidir. McKenzie Wark (Gamer Theory, Hacker Manifesto) ve Paul Miller (Dj Spooky) ile gerçekleştirdiği projesi New New Babylon (2011), CAA Konferansı, New Museum (New York) un düzenlediği The Festival of Ideas for The New City ve özel bir gösterim/panel etkinliği ile Cabinet Brooklyn'de sergilenmiştir. Farklı şehir ve okullarda 9 senedir tasarım dersleri veren Ali, şuan Kadir Has Üniversitesi’nde tam-zamanlı öğretim görevliliği yapmaktadır. Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi – Mimari Tasarım programında doktora çalışmalarını sürdürmektedir.