Misafir Akademisyen Yunus Emre Tapan

ÇEKİRDEK PROGRAM DİREKTÖRLÜĞÜ

Misafir Akademisyen Yunus Emre Tapan

Yunus Emre Tapan şu anda Kadir Has Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını yapmaktadır. Yüksek Lisansı derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Orta Doğu Çalışmaları alanında aldı. Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünden ise lisans derecesini almıştır. Veri bilimi ile sosyal bilimlerin kesişimi ile ilgilenmektedir. Özellikle radikalleşme ve aşırıcılığa odaklanarak çevrimiçi toplulukları ve devlet-dışı aktörleri incelemek için sosyal ağ analizi ve hesaplamalı metin analizi yöntemlerini kullanmaktadır. 2018 yılında Helsinki'de SICSS (Programlamalı Sosyal Bilimler Yaz Enstitüsü) katılımcısı oldu. İki yıldır Kadir Has Üniversitesi sponsorluğunda düzenlenen SICSS-İstanbul organizasyon komitesinde yer alıyor. SICSS deneyiminin yanı sıra, ICPSR (Üniversiteler Arası Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Konsorsiyumu) Yaz Programına bu yıl Siyaset Bilimi Araştırma Bursunu kazananlardan biri olarak katıldı. Çalışmalarını alanının en önemli konferans programlarımdan olan IC2S2 (International Conference on Computational Social Science), PaCSS & PolNet (Politics and Computational Social Science and Political Networks Conference) ve ECPR'de (European Consortium for Political Research) sundu. Türkiye'de NATO, BM ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen birçok uluslararası konferans ve çalıştayda raportör, iletişim noktası, davetli katılımcı ve tartışmacı olarak görevler aldı.