Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ŞİŞMANOĞLU ŞİMŞEK

Yabancı Diller Yüksekokulu

Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ŞİŞMANOĞLU ŞİMŞEK

Çekirdek Müfredat Direktörlüğü bünyesinde verilen Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma derslerinin koordinatörlüğünü ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Modern Diller Bölüm Başkanlığı görevlerini Dr. Öğretim Üyesi olarak yürütmekte. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nden yüksek lisans, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden ise doktora derecelerini aldı. Çalışma alanları 19. yüzyıl Yunan harfli Türkçe edebiyat (Karamanlıca), Osmanlı-Rum edebiyatı, Osmanlı azınlık edebiyatları, tefrika roman, Yunanca edebiyat (30 Kuşağı yazarları), yenidenyazım, metinlerarasılık, toplumsal cinsiyet çalışmaları Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.