Dr. Öğr. Üyesi Şebnem EŞSİZ

Biyoinformatik ve Genetik

Dr. Öğr. Üyesi Şebnem EŞSİZ

Şebnem Eşsiz, Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine katılmadan önce Amerika’da Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarında biyosavunma üzerine doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.  Bunun öncesinde yine silikon vadisinde UCSF’de Biyomühendislik ve Terapi Bilimleri’nde hesaplamalı yapısal biyoloji üzerine doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuştur. Lisans derecesini Koç Üniversitesi Kimya Bölümü'nde tamamladıktan sonra, doktora derecesini University of Pittsburgh'da Hesaplamalı Biyofizik alanında aldı. Başlıca araştırma alanları, hesaplamalı yapısal biyoloji ve Alzheimers ve Parkinson gibi nörodejenaratif hastalıkların moleküler mekanizmaları, proteinlerin geliştirilmiş moleküler dinamik simülasyonları, ve iyon kanalı ve membran proteinleri olarak özetlenebilir Detaylı özgeçmiş bilgisi için tıklayın.