Dr. Öğr. Üyesi İrem İNCEOĞLU

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Dr. Öğr. Üyesi İrem İNCEOĞLU

İrem İnceoğlu Lisans derecesini ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde, Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda doktorasını ise Londra’da University of Surrey, Roehampton’da Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında tamamlamıştır. Doktora öncesi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Kadının Kalkınmaya Katılımını Güçlendirme Ulusal Programı Projesi’nde görev yapmış sonrasında ise 2007-2012 yılları arasında Londra’da Middlesex University’de çalışmıştır. 2012 yılından beri Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi kadrosunda yer almaktadır. Akademik ilgi alanları arasında toplumsal hareketler ve sivil toplum, feminizm(ler), siyasal iletişim, dijital kültür, radikal demokrasi ve söylem teorisi yer almaktadır. “TÜSİAD Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması”nın ve TUBİTAK 1001 kapsamında desteklenen “Türkiye'de Gençlerin Yeni Medya ve Kültürel Deneyim Pratiklerinin İncelenmesi” projelerinin yürütücüsüdür.