Dr. Öğr. Üyesi Emre Ozan POLAT

Mekatronik Mühendisliği

Dr. Öğr. Üyesi Emre Ozan POLAT

Emre Ozan Polat, Kadir Has Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nde Doktor Ogretim Uyesi olarak görev yapmaktadır. Kuantum malzemelerin optoelektronik uygulamaları üzerinde çalışmaktadır. Doktora araştırması (Bilkent Üniversitesi, Fizik Bolumu), görünür bölgede çalışan grafen tabanlı optoelektronik cihazların geliştirilmesini bildirmektedir. Grafenin gelişmiş optoelektronik özelliklerini yenilikçi cihaz şemaları içinde birleştirerek optik modülatörler, esnek akıllı pencereler ve ultra ince kağıt ekranlar geliştirdi. Aldığı prestijli Marie Curie ve Avrupa Birligi bursları ile öncelikle Glasgow Üniversitesi'ne (Birleşik Krallık) daha sonra ICFO'ya (Fotonik Bilimler Enstitüsü, İspanya) katılarak şeffaf ve giyilebilir saglik teknolojileri uretti. Birçok önemli dergide 30’dan fazla yüksek etkili makalenin yazari olup, kitap bölümleri, patent başvuruları ve projeler yazdı. Avrupa Malzeme Araştırmaları Derneği (E-MRS) “Genç Bilim Adamı Ödülü (2014)”, IEEE Prime'ın “Gümüş Yaprak Ödülü (2015)” ve İspanyol Bilim ve Teknoloji Vakfı'nın “Yılın Genç Yenilikçisi (2017)” ödülünü aldı.