Dr. Öğr. Üyesi Ebru BİLGET GÜVEN

Biyoinformatik ve Genetik

Dr. Öğr. Üyesi Ebru BİLGET GÜVEN

Ebru Bilget Güven lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Bölümü'nden, yüksek lisans derecesini Çukurova Üniversitesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'ndan, doktora derecesini ise Bilkent Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden "Potansiyel protein kinaz inhibitörlerinin karaciğer kanserine karşı ilaç adayı olarak tanımlanması" konusundaki çalışmalarını tamamlayarak almıştır. Kadir Has Üniversitesi, Biyoinformatik Bölümü'ne katılmadan önce Ankara Üniversitesi, Farmasötik Kimya Bölümü'nde araştırmacı olarak görev almıştır. Kimya, biyokimya, moleküler biyoloji ve hücre kültürü konularında dersler vermektedir. Kansere karşı ilaç adayı olabilecek etken maddelerin taranması ve etki mekanizmalarının aydınlatılması üzerine yayın ve araştırmalar yapmaktadır.