Dr. Öğr. Üyesi Deniz EROĞLU

Biyoinformatik ve Genetik

Dr. Öğr. Üyesi Deniz EROĞLU

Teorik fizik alanında doktorasını en yüksek onur ile 2016 yılında Humboldt Üniversitesi Berlin, Almanya’dan almayı hak ettikten sonra, Imperial College Londra (Ingiltere) ve Northwestern Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri) bünyelerinde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmış olan Deniz Eroğlu, 2019 yılının ocak ayında Kadir Has Üniversitesi, Bioinformatik ve Genetik bölümüne katılmıştır. Karmaşık sistemler, ağ kuramı ve veri bilimi alanında araştırmalarını sürdüren Dr. Eroğlu’nun projeleri TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar ve Bilimsel ve Teknoloji Araştırmaları Destekleme programları ile fonlanmıştır. Araştırmalarını yürütücülüğünü yaptığı ‘Network-Oriented Dynamics and Data Science’ disiplinler arası araştırma grubu ile sürdürmektedir.