Doç. Dr. Olgun AKBULUT

Hukuk

Doç. Dr. Olgun AKBULUT

Olgun Akbulut, İnsan Hakları ve Anasaya Hukuku alanında öğretim üyesidir. Araştırma alanları insan hakları, azınlık hakları ve karşılaştırmalı anayasa hukuku konularını ele almaktadır. Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde post-doc misafir araştırmacı ve Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsani Hukuk Enstitüsü'nde (Lund / İsveç) doktora araştırmacısı olarak görev yaptı. Dr. Akbulut’un çalışmaları, insan hakları ve anayasa hukuku alanında hem Türkiye'de hem de yurtdışında çeşitli akademik dergilerde yayınlamıştır. “Barış İçinde Birlikte Yaşamanın Hukuk Zemini” ve “Anayasal Dinsel Çoğulculuk” kitaplarına ek olarak, "Minority Self-Government in Europe and the Middle East: From Theory to Practice" (Brill 2019) Akbulut'un en son yayınlanan kitabıdır.