Doç. Dr. Hamit Akın ÜNVER

Uluslararası İlişkiler

Doç. Dr. Hamit Akın ÜNVER

(Lisans: Bilkent, Master: ODTÜ, Doktora: Essex, Post-doc: Princeton) bilgisayar mühendisliği ve sosyal bilimler disiplinlerini bir araya getiren ‘programlamalı sosyal bilimler’, çatışma/uyumsuzluk analizi, organize şiddet ve araştırma yöntemleri konularında çalışmaktadır. Aynı zamanda Oxford Üniversitesi Teknoloji ve Küresel İlişkiler Merkezi ve İngiltere ulusal veri bilimi laboratuvarı Alan Turing Institute bünyesinde de kıdemli araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Dr. Ünver’in 2017 yılında başlattığı ‘Savaş selfie’lerinin uzamsal analizi’ projesi Oxford Üniversitesi Siber Güvenlik Programı’ndan ‘Yılın En İyi Projesi’ ödülünü almış, aynı zamanda halen devam eden ‘İç Savaşların Ajan-Tabanlı Modellemesi’ projesi 2018 senesinde Avrupa genelinden 378 başvuru arasından seçilerek Alan Turing Institute tarafından fonlanmıştır. Kendisi aynı zamanda Harvard, Princeton ve Duke Üniversiteleriyle beraber her yaz dünya çapında düzenlenen ‘Programlamalı Sosyal Bilimler Doktora Yaz Okulu’nun eş yürütücülerinden biridir. Dr. Ünver aynı zamanda Oxford Üniversitesi Yapay Zekâ Çalışma Grubu’nun ve TÜBİTAK Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi Bilim Kurulu’nun da üyesidir.