Doç. Dr. Gökhan KİRKİL

Endüstri Mühendisliği

Doç. Dr. Gökhan KİRKİL

Doç. Dr. Gökhan Kirkil, lisans derecesini 2002 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden aldıktan sonra, yüksek lisans ve doktora derecelerini 2004 ve 2008 yıllarında Iowa Üniversitesi'nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Kadir Has Üniversitesi'ne katılmadan önce Kaliforniya, Livermore'daki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'nda Atmosfer, Yer ve Enerji Bölümü'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. İlgi alanları arasında hesaplamalı akışkanlar dinamiği ve karmaşık geometrilerde akışların simulasyonu; çevresel akışkanlar mekaniği ve yenilenebilir enerji sistemleri (özellikle rüzgar ve güneş enerjisi) ve paralel ve büyük ölçekli hesaplamalar ve uygulamaları gelmektedir. Dr. Gökhan Kirkil, Amerikan İnşaat Mühendisleri Odası tarafından verilen 2011 Karl Emil Hilgard Hidrolik Ödülü sahibidir. Ayrıca 2013 yılında TÜBİTAK Kariyer ödülünü almıştır. Dr. Gökhan Kirkil endeksli dergilerde 15’in üzerinde yayın yapmıştır ve şu anda 3 Avrupa Birliği H2020 projesinde Kadir Has Üniversitesi koordinatörü olarak görev yapmaktadır.