Doç. Dr. Eser SELEN

Görsel İletişim Tasarımı

Doç. Dr. Eser SELEN

Lisans (1997) ve yüksek lisans (1999) derecelerini Bilkent Üniversitesi Resim bölümünden, doktora (2010) derecesini  New York Üniversitesi Performans Çalışmaları bölümünden aldı. Araştırma alanları feminizim, performans çalışmaları, cinsiyet kuramları, çağdaş sanat, görsel iletişim tasarım pratikleri, görsel kültür ve ideolojileridir. Gender Place and Culture, Women & Performance, International Journal of Communication ve Gündoğan Edebiyat gibi akademik dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında birçok konferansa konuşmacı olarak katılarak alanında seminer vermekte, görsel sanatlar alanında sergilere katılıp, performanslar gerçekleştirmektedir. Lisans düzeyinde farklı seviyelerde görsel iletişim tasarımı stüdyoları, sanat ve tasarım tarihi ve kuramları, yüksek lisans düzeyinde de beden, mekan ve performans konu ve kuramlarını toplumsal cinsiyet odağında ele aldığı dersler vermektedir.