Doç. Dr. Ayşe Elif COŞKUN

Endüstriyel Tasarım

Doç. Dr. Ayşe Elif COŞKUN

Lisans derecesini (BA) 1997 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden aldı. 1998 yılında Milano Domus Academy’de Marco Susani ve Emilio Genovesi ile Strategic Design-Corporate Visions başlıklı projesiyle Master in Design (MD) programını tamamladı. Doktora derecesini 2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilimdalı’ndan aldı. 2013-2015 yılları arasında Kapalıçarşı kuyumculuğunun inovasyon potansiyelini ölçmek üzere yürüttüğü “Yaratıcı Ekonomi Kaynağı Olarak Somut Olmayan Kültür Varlığı Kapsamında Zanaat-Tasarım- İnovasyon İlişkileri: Kapalıçarşı’nın 'Yasayan İnsan Hazineleri’” başlıklı, TÜBİTAK destekli araştırma projesi kapsamında son nesil kuyumcu zanaatkârların üretim envanterini oluşturdu. Proje üzerine kurguladığı “Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde” Sergisin eş-küratörlüğünü yürüttü. 2009 yılından beri Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır, 2018 yılı başından bu yana Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.